ATF-bloggen

ATF-bloggen

Om ATF-bloggen

Här kommer vi att lägga upp besöksrapporter, minnen och hågkomster m m.

Kontakta webmaster+snabel-a+agatf+se om du vill bidra.

Trimble 7 november 2013

BesöksrapporterPosted by Webmaster 2014-01-20 01:26:06
Trimble är dagens namn på tidigare AGA Geotronics som har produktion och utveckling i Danderyd efter att ha lämnat AGA-tomten.


25 förväntansfulla ATF:are hälsades välkomna av Bertil Kjellberg som var dagens värd. Vi fick inledningsvis en presentation om företagets verksamhet inom och utanför Sverige. Trimble bildades 1978 och är ett internationellt företag med huvudsäte i Kalifornien i USA. Koncernen har en omsättning på cirka 2 miljarder USD, vilket innebär att tidigare Geotronics är en mindre del av koncernen, och har på detta sätt fått goda möjligheter att växa vidare. Det tidigare AGA-bolaget kom in i Trimble år 2000 genom uppköp av Spectra Precision Group som Geotronics då tillhörde.


Den svenska verksamheten är inriktad på utveckling samt produktion av högteknologiska elektrooptiska system för 3D-mätningar. Produkternas användningsområden finns framförallt inom lantmäteri, byggnation och anläggningsindustri. Trimbles totala produktprogram består av olika produkter inom GPS (Global Positioning System), dvs positionsbestämning för ett stort antal applikationer inom så vitt skilda områden som säkerhet på allmän plats, lantmäteri, kartframställning, lantbruk, olje-och gasindustrin mm mm.

Tekniska data för totalstationer i S-serien


Efter presentationen fick vi ta på skyddsutrustning och vi delades in i grupper för en rundvandring i anläggningen för att följa produktionen del av utvecklingsavdelningen samt produktkontroll och packning för leverans.

Som avslutning bjöds vi på smörgåstårta med dryck och trevlig samvaro med våra guider innan vi tackade Bertil och hans kollegor med en liten present från ATF.


Berättare: Gunnar EngblomFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.